TYPOGRAFIE

KARAKTER – WOORD – BEELD

Deze letter hebben mijn parter
en ik uitgekozen.

Associatieve woorden
Lenig
Stoer
Strak
Organisch
Samenhang
Engels
Fraktur
Font
Tegendraads
Oud
Tegenstijdig
Vloeiend
Karakter
Verschillend
Hoekig
Zwart
Black-letter
Elegant
Mooi

We zijn verder gegaan met letter press en het stansen van letters. In het begin had ik hier mijn twijfels over omdat je maar heel gelimiteerd was in je werk, maar later keek ik er anders naar en is het juist goed om op deze manier te werken. Het laat je puur focussen op waar het om gaat in plaats van dat je door allerlei dingen wordt afgeleid in een programma, en je moet al meteen heel creatief na gaan denken als je er iets interessants mee wilt doen.

EERSTE  CONCEPT

Ik ben voor dit woord gegaan omdat de letter U aan de eene kant heel vloeiend is, en aan de andere kant juist heel recht en strak. Deze letters ben ik gaan stansen, en met behulp van spray-paint kan je hier best wel wat kanten mee op. Ik dacht zoveel mogeluik verschillende letters proberen op verschillende manieren, spiegelbeeld, schuin, recht, etc. De rechter is de Def met dit idee. Daar zie je ook al wat meer het concept waar ik later mee doorga naar voren komen, dat de A de eenigste is die echt anders is.

Feedback: Focus je op 1 element en laat hier de werk daaromheen draaien!

TWEEDE CONCEPT

Ik wilde graag toch nog iets heel anders proberen. Ik heb hier de aparte manier van camoufalge bij een zebra afgebeeld. Een groep zebra gaan bij elkaar staan waarvan er 1 andersom gaat staan, de tegendraadse dus.

Feedback: Het is een schattig diertje maar niet de opdracht, ik moet meer bij het woord blijven.

DERDE CONCEPT

Ik ben bij dit werk puur gaan kijken naar hoe ik het tegendraadse buitenbeentje het best uit kan beelden. Als 1 letter anders is dan is het natuurlijk beter dan dat de helft anders zou zijn. Ik ben opnieuw letters gaan stansen en heb mezelf gericht op een heel gewoon/simpel font, met 1 letter er tussen die TOTAAL anders is.

Die eene letter maar ik de letter D omdat dat de middelste letter is van het woord en dus ook het meest ‘irritant’ voor de rest.

WOORD EN WERK VAN EEN KLASGENOOT

EERTSE CONCEPT

Ik heb het woord oud gekozen en ik ben begonnen met elementen uit haar werk te gebruiken. Ik ben hier voor echt een oud, grijs, verschrompeld, in elkaar gezakt mannetje gegaan. Bij elke stap naar beneden word ie steeds “ouder”. Links boven in het werk van mn partner. Ik wilde ook graag de gelaagtheid er in terug laten komen. 

Feedback: Idee was leuk maar ik moet abtracter gaan werken. Denk aan oude materialen/dingen. ga op onderzoek uit!

TWEEDE CONCEPT

Hierboven woorden waar ik bij oud aan dacht. ik heb een streep gezet voor de woorden waar ik mee verder wil.

-Gelaagdheid
-Ervaren
-Vol
-Passie
-Geschiedenis
-Rijk

Ik ga een werk maken wat heel erg veel lagen van tijd en materiaal in zich heeft, gepaard met een diepe rode/paarse kleur wat staat voor liefde en ervaring.

Hierboven is mijn proces te zien. Ik heb er diepe kleuren en gelaagdheid in terug laten komen. Maar voor mijn gevoel miste er nog een elemant die alles samenbracht.

Ik heb de oude textuur in een rondje geplaatst die nog niet helemaal rond is, “Nog niet helemaal af”.